Ό,τι θέλουν τα παιδιά!

ΠΑΙΔΙ & ΧΡΩΜΑ  •  01 Αυγούστου 2022
kraft paints Ό,τι θέλουν τα παιδιά!

Το παιδικό δωμάτιο είναι αναμφισβήτητα το πιο ευχάριστο δωμάτιο του σπιτιού και το φρεσκάρισμά του η πιο διασκεδαστική διαδικασία. Σήμερα, μάλιστα, που έχουμε στη διάθεσή μας μεγάλη γκάμα προϊόντων σε σύγκριση με παλιότερα, η δημιουργικότητά μας μπορεί να υπερβεί τα καθιερωμένα και να τολμήσουμε να βάψουμε ή να ανακαινίσουμε τα ξύλινα έπιπλα των παιδιών ή ακόμη και τα παιχνίδια τους. Και είναι πραγματικά πολύ όμορφο συναίσθημα όταν βλέπουμε το δικό μας παλιό παιδικό σκαμνάκι ή το παιδικό μας τρενάκι να αποκτά μία δεύτερη ζωή και να δείχνει καινούργιο και υπέροχο στα χέρια των δικών μας παιδιών! Υπάρχουν άπειρες επιλογές σε χρώματα, σχέδια και τεχνοτροπίες, αλλά όταν πρόκειται να βάψουμε το παιδικό δωμάτιο ή παιδικά αντικείμενα, οι επιλογές μας δεν αφορούν μόνο στο αισθητικό μέρος.

    kraft paints Ό,τι θέλουν τα παιδιά!

    Πρωτίστως θα πρέπει να επιλέξουμε το είδος του προϊόντος, σύμφωνα με δύο σημαντικά κριτήρια:

    1. Υγιεινή ατμόσφαιρα

    Είναι σημαντικό να επιλέξουμε προϊόντα με χαμηλές εκπομπές VOC, δηλαδή με όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες πτητικών οργανικών ενώσεων (VOCs). Οι πτητικές αυτές ενώσεις απελευθερώνονται αφού στεγνώσει το χρώμα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στην υγεία μακροπρόθεσμα, όπως άσθμα, αλλεργίες, ναυτία, πονοκεφάλους ή ακόμη και πιο σοβαρές επιπτώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Επίσης, προτιμάμε κατά κανόνα άοσμα προϊόντα, εξασφαλίζοντας συνολικά μια πιο υγιεινή ατμόσφαιρα στον χώρο που παίζουν, διαβάζουν και κοιμούνται τα παιδιά. Τα χρώματα με βάση το νερό έχουν συνήθως λιγότερη οσμή, λιγότερες εκπομπές VOC, στεγνώνουν πιο γρήγορα και είναι λιγότερο τοξικά.

    1. Αντοχή

    Οι τοίχοι του παιδικού δωματίου είναι οι κατ’ εξοχήν επιφάνειες που λερώνονται περισσότερο και πιο συχνά, με πάσης φύσεως λεκέδες – από δαχτυλιές και υπολείμματα τροφίμων μέχρι μαρκαδόρους και μπογιές. Ευτυχώς υπάρχουν στη διάθεσή μας προϊόντα με ειδική τεχνολογία, που αντέχουν σε πολλαπλές πλύσεις, σε τρίψιμο και σε στίλβωση και που μας επιτρέπουν να αποκαθιστούμε την όψη της επιφάνειας χωρίς επαναβαφή.

    Σήμερα μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε τα προϊόντα που είναι κατάλληλα για το παιδικό δωμάτιο, αναζητώντας το σήμα στη συσκευασία που αναγράφει ξεκάθαρα ότι είναι κατάλληλο για παιδικά έπιπλα και παιχνίδια.

      kraft paints Ό,τι θέλουν τα παιδιά!

      Η Πρότασή μας

      Σας προτείνουμε δύο διακεκριμένα προϊόντα για το βάψιμο των τοίχων του παιδικού δωματίου και για το βάψιμο των παιδικών επίπλων ή/και παιχνιδιών, αντίστοιχα:

      Master Easy Clean

      Το Master Easy Clean είναι ένα υψηλής ποιότητας και αντοχής χρώμα για εσωτερικούς τοίχους, με μεγάλη απόδοση και καλυπτικότητα, κατάλληλο επίσης για παιδικά έπιπλα και παιχνίδια. Είναι ένα προϊόν κορυφαίο σε πιστοποιήσεις και ταυτόχρονα το πρώτο πιστοποιημένο Vegan χρώμα στην Ελλάδα. Διακρίνεται για την υψηλή του αντοχή στο συχνό πλύσιμο και στο τρίψιμο, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία Κεραμικών Μικροσφαιριδίων 3ΜΤΜ και ως εκ τούτου αποτελεί ιδανική λύση για χώρους που λερώνονται συχνά, όπως παιδικά δωμάτια, παιδικοί σταθμοί, διάδρομοι, σχολεία, κλπ. Είναι άοσμο, με έως και 15 φορές χαμηλότερες εκπομπές TVOC από το επιτρεπτό όριο του Α+, συμβάλλοντας έτσι στην υγιεινή ατμόσφαιρα του χώρου. Το Master Easy Clean δημιουργεί μία semi-matt επιφάνεια που χαρίζει την αίσθηση της καθαρότητας και διατίθεται σε λευκό και σε χιλιάδες αποχρώσεις.

      Wood Aqua

      Το Wood Aqua είναι μία εξαιρετικής ποιότητας, οικολογική ακρυλική ριπολίνη πολυουρεθάνης, βάσης νερού, κατάλληλη για ξύλινες επιφάνειες, όπως ντουλάπια, πόρτες, παράθυρα, καθώς επίσης και για ξύλινα παιδικά έπιπλα και παιχνίδια. Είναι πιστοποιημένη από το ΑΣΑΟΣ και πληροί τα κριτήρια του οικολογικού σήματος Ecolabel της Ε.Ε. Προσφέρει ένα άψογο λείο και ανθεκτικό φινίρισμα, διατηρώντας τη λευκότητά της αναλλοίωτη στον χρόνο, χωρίς να κιτρινίζει. Η πολυουρεθανική τροποποίηση που περιέχει δημιουργεί μια σκληρή, και ανθεκτική επιφάνεια ακολουθώντας τις συστολές/διαστολές του ξύλου, προστατεύοντάς το για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διατίθεται σε λευκό και σε χιλιάδες αποχρώσεις.

      Tips:

      • Βρείτε το σήμα [πρότυπο ΕΝ71-3] στα προϊόντα της Kraft Paints που είναι κατάλληλα για χρήση σε παιδικά έπιπλα και παιχνίδια.
      • Ακολουθήστε @kraftpaints_officia για περισσότερη έμπνευση και δημιουργία #colorsofgreece #kraftpaintsgreece